Musiikilla voi kertoa asioita

Pianisti Jouko Häliselle musiikki on itsensä ilmaisua. ”"Musiikilla voi kertoa samoja asioita kuin puheellakin"”, Hälinen kertoo. "Musiikki voi kertoa luonnosta, rakkaudesta tai vaikka lumihangesta. ”Musiikilla voi myös ilahduttaa ja tuoda muille hyvän mielen”", hän jatkaa.

Hälisen musiikkiharrastus alkoi 14-vuotiaana. Aluksi hän soitteli ja lauloi koulubändissä, myöhemmin kuorossa. Jouko Hälinen kertoo, että opettajat ja perhe kannustivat häntä. Aluksi hän soitti myös kitaraa, mutta sittemmin instrumentiksi vakiintui piano. Nykyään hän sekä laulaa että soittaa pianoa.

Musiikki on Häliselle sekä ammatti että harrastus. Varsinaisen oppinsa Hälinen on saanut työväenopistossa. Siellä hän on opiskellut pianonsoittoa, vapaata säestystä ja yksinlaulua. Musiikinteoriasta hän on opiskellut alkeet.

Kokenut esiintyjä

Hälinen soittaa säännöllisesti kehitysvammaisten seurakuntailloissa ja Helsingin kehitysvammatuki 57:n ystävätuvassa. Lauluiltoja ystävätuvassa järjestetään muutama kerta vuodessa. Muuten Hälinen soittaa erilaisissa tapahtumissa ja konserteissa ympäri maata.

Hälinen on toiminut myös Helsingin seurakuntayhtymän kehitysvammatyössä kanttorina. ”"Musiikin avulla tapaa ihmisiä, sekä uusia että vanhoja"”, Hälinen kertoo.

"Musiikissa on paljon hienoja asioita: soittaminen, laulaminen, yleisön kohtaaminen, yhdessäolo. Esiintyminen menee rutiinilla, monen vuoden kokemuksella. ”Tekemällä oppii"”, Hälinen toteaa.