Valokuvauksesta melkein ammatti

Jari Nordströmille valokuvaus on puoliammatti. Valokuvaaminen lähti harrastuksesta liikkeelle. Aluksi Nordström seurasi ihmisiä ja asioita ilman kameraa, katseli maailmaa ympärillään.

Nordströmin äiti osti hänelle valokuvauskameran vuonna 1985. Aluksi hän vain räpsi kuvia sieltä täältä. Hän muistaa ottaneensa paljon kuvia Kööpenhaminassa ja leirillä samana vuonna kun sai kameran.

Pikku hiljaa harrastus on vienyt mukanaan. Nordström on opiskellut valokuvausta ja videokuvausta työväenopiston kaikille avoimilla kursseilla. Lisäksi hän on saanut oppia hänelle räätälöidyllä ammattiopetuksen kurssilla.

Nordström kuvaa paljon erilaisissa tapahtumissa. Taitava kuvaaja on pitänyt myös muutaman näyttelyn. Puoliammattilaisella on useita välineitä: järjestelmä- ja pokkarikameran lisäksi digivideokamera.

Nordström on kokeillut myös valokuvien kehittämistä, mutta myöntää, että se on aika vaivalloista: "siinä pitää tietää ja tuntea kaikki litkut." Mieluiten Nordström kuvaa liikennettä ja ihmisiä. Liikenteen kuvaaminen on tullut oman elämän kautta: kuvaaja liikkuu myös itse usein julkisissa liikennevälineissä. ”

"Vaikeinta on makrokuvaus läheltä”", hän toteaa.